Два мультифункціональні апарати для фізіотерапії передали представники вірменської общини міській дитячій лікарні

6 років ago admin 0

Сучасне лікувальне обладнання – два мультифункціональні апарати для фізіотерапії – передали сьогодні від вірменської общини Ужгорода міській дитячій лікарні. Благодійну допомогу вручили представник Спілки вірмен України Оганес Нікогосян, голова Закарпатського товариства вірменської культури «Арарат» Карен Енокян, в.о. виконавчого директора Спілки вірмен України Овакім Арутюнян.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв подякував благодійникам за надану допомогу. «Міська влада багато робить для покращення надання медичних послуг ужгородцям – проводяться ремонти у лікарнях, осучаснюється медичне обладнання, на закупівлю медпрепаратів виділяється щораз більше коштів. Разом із тим, міська влада вітає таке бажання благодійників та дякує за допомогу», – відзначив Богдан Євстафійович.

За словами головного лікаря міської дитячої лікарні Ігоря Рошка, подаровані закладу апарати – сучасне обладнання, яке відповідає всім вимогам захисту і має високу ефективність. Обладнання цього типу у лікарні було, але воно не було сучасним, для кожної процедури потрібен окремий препарат. Нові ж – мультифункціональні, використовуючи їх, можна робити багато різних процедур. Зокрема, електрофорез, іонофорез, діодинамотерапію, ампліпульс тощо. Це низькочастотні апарати для електротерапії широкого спектру дії. Їх можна використовувати для лікування органів дихання, внутрішніх органів, ортопедичних захворювань, покращення станів після переломів.

Як зазначив заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, один із нових апаратів працюватиме у фізіотерапевтичному кабінеті стаціонару міської лікарні, другий – у реабілітаційному відділенні для діток, які проходять там оздоровлення і лікування.

1 of 5