Збірка відповідей на запитання щодо порядку надання населенню житлових субсидій

6 років ago admin 0
alt

Однією з ключових реформ, які здійснюються Урядом України у соціальній сфері, є реформування системи надання житлових субсидій, її вдосконалення, спрощення та підвищення ефективності.

З 1 травня 2018 року впроваджується новий порядок призначення житлових субсидій, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329).

    Забезпечити впровадження нових механізмів надання субсидій, якісну та прозору роботу дозволить високий рівень професіоналізму працівників органів соціального захисту населення, ґрунтовне розуміння ними порядку призначення та надання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

   На підтримку Міністерства соціальної політики в його роботі щодо реформування системи житлових субсидій Світовий банк разом з фондом ESMAP здійснюють ряд заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи та фахового рівня працівників органів соціального захисту населення, до компетенції яких належить реалізація завдань з надання громадянам державної підтримки в оплаті житлово-комунальних послуг.

    Зокрема, з метою надання допомоги фахівцям органів соціального захисту населення підготовлена ця збірка. Вона складена з відповідей на запитання працівників органів соціального захисту населення щодо порядку надання житлових субсидій, який впроваджується з травня 2018 року. Усі відповіді узгоджені з профільними структурними підрозділами Міністерства соціальної політики України.

   Збірку підготовлено на замовлення Світового Банку консультантом з питань соціального захисту населення Валентиною Войтенко (додається).