Бюджетна комісія погодила зміни до районного бюджету

5 років ago admin 0

В рамках підготовки до сесії районної ради, сьогодні, 28 травня, свої засідання проводили комісія з питань комунальної власності та приватизації, з питань освіти, культури, молоді та спорту, а також бюджетна комісія.
Кожна з профільних комісій ретельно розглянула питання, запропоновані до порядку денного сесії. Участь у засіданнях комісій приймав голова районної ради Руслан Чорнак, керуючий справами виконавчого апарату Юрій Фрінцко, керівництво райдержадміністрації та інші.
Зокрема, комісією з питань комунальної власності та приватизації погоджено проекти рішень, що стосуються приватизації майна спільної власності громад Ужгородського району та внесення змін до Програми раціонального та ефективного використання майна спільної власності. Спільно із комісією з питань освіти, культури, молоді та спорту запропоновано винести на розгляд сесії питання щодо затвердження Положення про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр Ужгородської районної ради”. Крім того, освітянська комісія прийняла також проекти рішень про реорганізацію навчальних закладів сіл Лінці, Ірлява та Соломоново. 
Плідною сьогодні була робота бюджетної комісії під головуванням Йожефа Боднара. Перш за все, члени комісії та усі присутні ознайомилися із питаннями порядку денного. Серед основних – внесення змін до районного бюджету. 
Враховуючи численні звернення голів місцевих рад та керівників бюджетних установ району, працювати було над чим. Результатом плідної роботи комісії стало затвердження змін: до обсягу доходів районного бюджету на 2019 рік, розподілу видатків районного бюджету на 2019 рік за головними розпорядниками коштів (у межах змін доходів, спрямування частини вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету, що утворився на 01.01.2019 року), джерел фінансування районного бюджету на 2019 рік, тощо. 
Слід відмітити, що усі пропозиції, висловлені на засіданнях профільних комісій, прийняті до уваги. Остаточний порядок денний сесії погоджуватиме Президія районної ради, засідання якої відбудеться 31 травня о 9.00.