Співпраця з Інститутом професійно-технічної освіти НАПНУ триває

6 років ago admin 0

smart

У рамках співпраці навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області з Інститутом професійної освіти НАПН України 14-15 червня 2018 року на базі Хустського професійного ліцею та Хустського професійного ліцею сфери послуг пройшли навчальні тренінги з розробки та використання у навчально-виробничому процесі дистанційних курсів і SMART – комплексів для підготовки кваліфікованих робітників.

Участь узяли 58 педагогів із 12 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області та 3 працівники НМЦ ПТО. Навчання проводили: Базелюк О.В., кандидат педагогічних наук, завідувач лабораторії дистанційного навчання Інституту професійно-технічної освіти НАПН України та Кононенко А.Г., науковий співробітник лабораторії електронних навчальних ресурсів Інституту.

Програма тренінгів передбачала ознайомлення та практичне оволодіння кожним учасником методики розробки та використання дистанційних курсів засобами системи дистанційного навчання „Moodle”, розроблення SMART – комплексів для підготовки кваліфікованих робітників. По закінченню навчання всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Оволодіння сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями проходило за програмою короткострокового підвищення кваліфікації, що дає можливість удосконалити навчально-виробничий процес, допомогти учням навчитися самостійно здобувати знання, реалізувати головний принцип мобільного навчання – „Вчитися у будь-якому місці й у будь-який час”.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області