Охорона праці у лісовій галузі на пульсі лісівників Воловеччини

6 років ago admin 0
Чи то у лісі, чи на виробництві, робота у лісовій  галузі не є простою. Тому питанням організації безпечних умов  праці у Воловецькому держлісгоспі, приділяється значна увага. Згідно комплексних заходів і завдань по виконанню Галузевої програми з поліпшення стану безпеки праці та виробничого середовища на 2018 рік лісгоспом заплановано використати 63.1 тис. грн. власних коштів.

Провідний інженер з охорони праці та ЦО Михайло Собран розповідає:

«Серед основних показників програми з поліпшення стану безпеки праці та виробничого середовища є забезпечення працівників різноманітними засобами індивідуального захисту – спецодягом, спецвзуттям, будиночками для обігріву у зимовий період на лісозаготівлі. Відтак щорічно за кошти підприємства проводяться періодичні медичні огляди всіх працівників, а також обовязкові передрейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів. Службою охорони праці з метою підвищення кваліфікаційного рівня працівників на підприємстві щороку проводяться змагання вальників лісу, навчання та перевірка знань всіх працюючих з питань охорони праці, обладнано кабінет з охорони праці, де постійно оновлюються нормативні акти та спеціалізована література з даного питання.

Один із пунктів даної програми передбачає, зокрема, і підготовку та перепідготовку посадових осіб підприємства з питань охорони праці у спеціалізованих навчальних закладах «Укрцентркадриліс» м. Боярка та м.Івано-Франківськ, де щоквартально свою кваліфікацію підвищують як майстри лісу так і лісничі підпорядкованих лісництв. Крім того, в цьому році заплановано направити на курси з підвищення кваліфікації головного лісничого Мирон Стецо, головного інженера Іван Малильо та всіх лісничих.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Чи то у лісі, чи на виробництві, робота у лісовій  галузі не є простою. Тому питанням організації безпечних умов  праці у Воловецькому держлісгоспі, приділяється значна увага. […]