Засідання круглого столу «За енергетичний розвиток Перечинської об’єднаної територіальної громади»

6 років ago admin 0

Сьогодні, в рамках Європейського тижня сталої енергії в Перечинській ОТГ, відбулося засідання круглого столу «За енергетичний розвиток Перечинської об’єднаної територіальної громади», де були запрошені керівники підприємств, установ, закладів Перечинської ОТГ, фахівці цієї галузі та інші гості, які небайдуже ставляться до системи енергозбереження. 

Даний захід розпочався зі вступного слова міського голови – Івана Погоріляка, який запропонував два етапи енергозбереження: глобальний – вплив на клімат, та економічний – економія коштів в б’юджетній сфері, які на його бачення потрібно реалізовувати в дію, щоб покращувати енергетичний розвиток Перечинської ОТГ та також поставив за завдання: до 2030 року скоротити викиди СО2 щонайменше на 30% .

Після чого розпочалася презентація «Система енергоменеджменту та звіт роботи з енергоменеджменту Перечинської міської ради», де спеціаліст енергоменеджер Перечинської міської ради – Ірина Фекета, розповіла про систему «Emagment», показала статистику і графік використання електроенергії в громаді. 

Невдовзі, свої презентації презентували і запрошені фахівці цієї галузі: це і директор Інформаційно-навчального центру з енергоефективності та ВДЕ – Лілія Гвоздьо, директор ТОВ «Біоенерготехнології» – Олексій Пристая, директор з реалізації компанії «Hasta energy solutions» – Богдан Олексів. Вони запропонували шляхи ефективної реалізалізації енегрозбереження, кожен в своєму індивідуальному та інноваційному напрямку сфери діяльності. 

Завершилось засідання круглого столу обговоренням та підведенням підсумків. Але головним завданням на сьогоднішній час залишається – покращення в подальшому перспективи енергетичного розвитку Перечинської об’єднаної територіальної громади.