В міста-побратими на свято дожинок!

6 років ago admin 0

Цими вихідними, делегація з міської ради відвідала наші міста-побратими Гміну Глогов Малопольський, Гміну Лежайськ (Польща), де відбулося свято дожинків (обжинків), а також прийняли участь у святі фурманів під назвою «Furmanske preteky» в м.Собранці, (Словаччина).

Поїздки видались дуже цікавими й пізнавальними. Ми ознайомитись з життям польської громади, зокрема, з їх культурними традиціями і звичаями. Відбулася урочиста хода гмін-учасників, кожна з яких вирізнялася вбранням. Учасники приготували на свято гігантські композиції з соломи, колосків та квітів – справжні витвори мистецтва, які вражали формами, креативністю та неповторною красою. Кожне село пригощало гостей, сільгосппідприємства виставляли свою продукцію. Священики відслужили молебень, присвячений хлібу.

Фурманізм був денним хлібом багатьох фермерів у часи перед повним підйомом технології. Проте, на сьогоднішній день, вони все ще не відпускають кіньських сил – у справжньому сенсі цього слова. 

В області Собранських спа, 19 серпня наша делегація прийняла участь у змаганнях з приготування найпопулярнішої української страви – «Борщ». На власні очі побачили захоплюючі відносини людини з природою і відкрили для себе прекрасну природу крайнього сходу Словаччини.

Окрім знайомства з культурою наших закордонних партнерів, обговорювалась реалізація та написання спільних проектів-грантів.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________