У Іршавській РДА відбувся круглий стіл з питань протидії торгівлі людьми

6 років ago admin 0
alt12 червня у Іршавській РДА проведено засідання круглого столу на тему: «Здійснення громадського контролю щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми в Закарпатській області».

    Сучасне рабство може торкнутися кожного, не залежно від соціального статусу,віку, статі, освіти. Постраждалі живуть серед нас, але часом залишаються невидимими.

За даними ЮНІСЕФ понад 1,2 млн дітей щороку стають жертвами торгівлі людьми. Понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року (за оцінками МОМ). Торговці людьми можуть вводити в оману, використовуючи фірми з посередництва в працевлаштуванні за кордоном, туристичні, шлюбні та модельні агенції, служби знайомств, агенції шоу-бізнесу, а також оголошення, рекламу в ЗМІ та мережі Інтернет.

   Голова Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста» Сабадош Інна та головний спеціаліст відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей та запобігання сімейного неблагополуччя  департаменту соціального захисту Закарпатської області Савчин Василь  ознайомили присутніх з державною політикою, яка сприяє протидії торгівлі людьми та заходами їх попередження.

   Мета проведення таких заходів, наголошує Сабадош Інна, полягає перш за все, в інформуванні учасників про реалізацію проекту МОМ «Зміцнення громадського контролю щодо формування та реалізації у сфері протидії торгівлі людьми в Закарпатській області». Станом на 2018 рік в Закарпатській області громадяни отримали 26 статусів постраждалих у зв’язку з торгівлею людьми (4 з яких неповнолітні). Особам, які звернулися до органів влади була надана фінансова допомога.

   Організаторами планується до 30 липня 2018 року провести 39 заходів по Закарпатській області інформативного характеру, так званих тренінгів, семінарів, круглих столів, які повинні стимулювати громадськість звернути увагу до проблем торгівлі людьми. Заступник голови Іршавської РДА Іван Мошкола та представники структурних підрозділів райдержадміністрації обговорили алгоритм заходів, які потрібно вжити задля попередження та протидії торгівлі людьми, а саме:

       1.     Проведення засідань координаційної ради, де повинно підніматися питання про попередження торгівлею людьми;

2.  Проведення семінарів та тренінгів у закладах освіти на тему «Протидія торгівлі людьми», « Дитяче жебрацтво» та інше;

3. Розміщення інформаційних матеріалів на  офіційному сайті Іршавської РДА та у газеті «Нове життя»;

4.  Виготовлення тематичних інформаційних буклетів та їх поширення серед громадськості ;

5.     Проведення психологами у школі лекцій на тему «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства»;

 За детальнішої інформацією рекомендуємо звертатися на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (0-800-505-501).

Безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні (527)

Безкоштовно з мобільних телефонів в межах України www.stoptrafficking.org

alt

alt  alt