У Ратівцях відкрили медико-соціальний центр реабілітації

6 років ago admin 0

Впродовж останніх років високим залишається і зберігає тенденцію до зростання рівень дитячої інвалідност, зростає кількість дітей з різними порушеннями розвитку. На сьогодні в Ужгородському районі нараховується 344 дітей інвалідів, яким показана медична реабілітація. 60% з них потребують активної реабілітації такої як лікувальний масаж, лікувальна фізкультура.

8 червня 2018 року за участі перших леді України та Угорщини Марини Порошенко та Аніти Герцег відбулося урочисте відкриття медико-соціального центру реабілітації ім. св. Михайла у с.Ратівці. Центр розташований на території дитячому будинку сімейного типу. В урочистому заході прийняли участь заступник голови районної ради Степан Мацко та новопризначений голова Ужгородської районної адміністрації Еріка Кинєв.

Медичний нагляд дітей ДБСТ здійснюється в амбулаторії ЗПСМ с. Ратівці. Під наглядом знаходиться 25 дітей, з них на диспансерному обліку 9 дітей із захворюваннями нервової системи, органів дихання, зору.

Сподіваємося, що відкриття нового медико-соціального реабілітаційного центру розширить можливості надання медичної допомоги багатьом дітям інвалідам Ужгородського району.