Задля заохочення дитячої творчості, гармонійного розвитку – проводитимуться різні обласні конкурси для учнів мистецьких шкіл

6 років ago admin 0

Департамент культури Закарпатської облдержадміністрації підготував на розгляд депутатів облради проект рішення «Про  Положення  про обласні  конкурси для учнів мистецьких шкіл», який планується затвердити у ході пленарного засідання 12-ї сесії сьомого скликання.

Загалом автором документу розроблено дванадцять Положень, серед яких: про проведення Обласного конкурсу з живопису ім. А. Ерделі серед учнів мистецьких шкіл; про проведення обласного конкурсу хореографічної майстерності серед учнів мистецьких шкіл; про проведення обласного конкурсу виконавської майстерності учнів старших класів мистецьких шкіл; про проведення обласного конкурсу солістів-вокалістів учнів мистецьких шкіл області; про проведення обласного конкурсу струнних ансамблів та оркестрів учнів мистецьких шкіл області; про проведення обласного конкурсу учнівських ансамблів та оркестрів народних інструментів учнів мистецьких шкіл області; про проведення обласної музично-теоретичної олімпіади учнів випускних (VІ, VІІІ) класів шкіл естетичного виховання; про проведення обласного конкурсу угорської народної пісні «Pacsirta» («Жайворонок») серед учнів мистецьких шкіл; про проведення обласного конкурсу румунської народної творчості «Floare»(«Квітка»); про проведення обласного конкурсу словацької народної пісні  «Zlaty Slavik»(«Золотий соловей»); про обласний дитячий фольклорний фестиваль – конкурс «Веселковий передзвін» серед учнів мистецьких шкіл; про обласний дитячо-юнацький конкурс образотворчого мистецтва  «Легенди Карпат» серед учнів мистецьких шкіл.

Так, до прикладу, конкурс з живопису імені А. Ерделі серед учнів мистецьких шкіл Закарпатської області проводиться з метою заохочення дитячої творчості, створення умов для гармонійного розвитку дитини, популяризації відомостей про життя і діяльність вітчизняних митців. Захід відбувається щорічно у жовтні місяці на базі Мукачівської дитячої художньої школи ім. М. Мункачі  у номінації ЖИВОПИС.

Відтак, в усіх Положеннях зазначено порядок проведення та умови участі у конкурсах; тематику конкурсних робіт; як визначаються переможці та їх нагородження тощо. Більш детальна інформація оприлюднена на сайті облради в рубриці Проекти рішень.

Після затвердження депутатським корпусом даного документу, контроль за його виконанням покладатиметься на голову обласної державної адміністрації та профільну комісію обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики.

Прес-служба Закарпатської облради