Не стало Почесного громадянина Ужгорода, народної артистки Клари Балог…

6 років ago admin 0

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, депутатський корпус і працівники міськради з сумом сприйняли звістку, що пішла з життя людина-епоха, легенда Закарпаття, Почесний громадянин Ужгорода, українська балетмейстер, заслужена артистка УРСР, народна артистка УРСР  Клара Балог.

Із 1959 року Клара Федорівна працювала балетмейстером Закарпатського народного хору, записала і поставила на професійній сцені народні танці з різних куточків Закарпаття, відкрила і відшліфувала чимало талантів. За визначний особистий внесок у розвиток українського хореографічного мистецтва, відродження фольклорної танцювальної спадщини нагороджена багатьма відзнаками, серед них у незалежній Україні – орден княгині Ольги ІІІ ст., орден князя Ярослава Мудрого V ст.

Трохи більше місяця не вистачило Кларі Балог до славного 90-річчя, вона назавжди увійшла в історію Закарпаття та Ужгорода, прославила наш край і місто далеко за їх межами. Низький уклін талановитій жінці, велике співчуття рідним і близьким, пам’ять про Клару Федорівну назавжди залишиться світлою і красивою, яким було все її життя і творчість.