Проведено нараду з сільськими головами району

6 років ago admin 0

alt

7 червня, у малому залі засідань Іршавської РДА відбулася робоча нарада з сільськими головами району, яку провів  заступник голови Іршавської РДА Іван Мошкола.

Під час наради обговорили питання щодо встановлення місцевих податків та зборів на 2019 рік органами місцевого самоврядування та питання про результати проведення у квітні-травні 2018 року призову громадян України на строкову військову військову службу до лав ЗСУ та інших військових формувань.
 По першому питанню інформували присутніх заступник начальника Іршавського відділення Хустської ОДПІ Віталій Луканинець та завідувач сектору податків і зборів з фізичних осіб Іршавського відділення Хустської ОДПІ Наталія Скраль.

   Вони повідомили, що органи місцевого самоврядування в межах свої повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів. Ці рішення повинні бути прийняті до 1 липня і подані в електронному вигляді з дня прийняття до контролюючого органу.

Якщо ж місцевою радою не ухвалено рішення щодо місцевих податків та зборів, то згідно з Податковим кодексом (далі – ПК) застосовуються їх мінімальні ставки. Винятком є плата за землю – вона справляється за ставкою, що діяла до 31 грудня року, який передує бюджетному періоду, у якому має сплачуватися цей податок. Рішення про встановлення місцевих податків та зборів має бути офіційно оприлюднене до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, у якому планується застосування встановлюваних податків та зборів. Протягом 10 днів із дня оприлюднення копію цього рішення потрібно направити до контролюючого органу, у якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та зборів.

Крім того, органи місцевого самоврядування до 25 грудня року, що передує звітному, подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки, а також об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості рішення щодо ставок та пільг зі сплати цих податків, наданих юридичним та/або фізичним особам.

Представники податкової району повідомили, що Постановою № 483 затверджено Типове рішення про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та ознайомили з ним представників органів місцевого самоврядування.

На численні запитання голів були надані вичерпні відповіді та прийняті відповідні рішення. Головуючим було дано протокольне доручення юридичному відділу апарату райдержадміністрації підготувати листи до ПАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» та ПАТ «Закарпатгаз» з приводу оформлення ними документації на право володіння на землю. Наголосив, що перевірки підприємницьких структур є забороненими, існують тільки планові. Зазначив, що сільради мають контролювати питання реєстру власників, а інженери-землевпорядники сільрад повинні співпрацювати з податковою інспекцією щодо сплати земельного податку.  


Про результати проведення у квітні-травні 2018 року призову громадян України на строкову військову військову службу до лав ЗСУ та інших військових формувань інформував присутніх військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату підполковник Євген Кугут.


Євген Миколайович зазначив, що призов проходив в цілому організовано, у встановлені терміни з 01 квітня по 31 травня 2018 року. Медичний огляд призовників здійснювався в Іршавському районі з 12 березня 2018 року. Відправки призовників на ОЗП проводились згідно графіків поставки та по мірі укомплектування команд призовниками. План на відправку молодого поповнення до лав ЗСУ та інших формувань Іршавському РВК складав 30 чоловік.

Всього представлено на ОЗП тільки 10 призовників. Відправлено до лав ЗСУ – 7 призовників. Повернуто з ОЗП по стану здоров`я – 3 призовників. Виконання плану молодого поповнення до лав ЗСУ та інших військових формувань складає 23.3 %.

Щодо роботи призовної комісії, то всього підлягало виклику на медичну та призовну комісії по району 2967 призовників. Всі призовники згідно розпоряджень ВК від 05.03.2018 року викликані на медичну та призовну комісії, із них з`явилось в РВК для проходження медичної та призовної комісії всього 287.

 Відповідальний виконавець мобілізаційного відділення, старший солдат Іршавського районного військового комісаріату Вікторія Сак розповіла, що на виконання розпорядження голови Іршавської районної державної адміністрації від 28.12.2017 №503 «Про стан військового обліку та бронювання військовозобов’язаних на підприємствах, установах, організаціях, навчальних закладах та органах місцевого самоврядування і здійснення заходів щодо їх покращення на території району» та плану перевірки стану військового обліку і бронювання затвердженим військовим комісаром та погодженим з головою Іршавської РДА проводиться звірка облікових даних військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку в сільських радах з обліковими даними військового комісаріату. Станом на сьогодні згідно плану, проведено звірки в сільських радах с. Білки, с. Імстичево, с. Приборжавське, с. Довге, с. Бронька, с.Кушниця, с. Лисичево, с. Дубрівка, с.В.Раковець, с. М.Раковець, с. Заріччя.

По результатам звірки в кращу сторону відмічаються сільські ради с. Імстичево, с. Приборжавське, с. Луково, с. Лисичево, с. Дубрівка, с. Заріччя, с. Кам`янське. Решта сільських рад проводять звірку неякісно, не своєчасно вносять зміни облікових даних військовозобов’язаних.  В цілому за результатами роботи інспекторів військово-облікових столів сільських рад в кращу сторону відмічаються такі сільські ради як:c. Арданово, с.Приборжавське, с.Луково, с.Лисичево, с.Дубрівка, с.Заріччя, с. Кам`янське, с.Ільниця, с.Гребля, с.Ч.Потік. Не виконують свої функціональні обов’язки та відмічаються в гіршу сторону такі сільські ради як: с.Білки, с.Сільце та с.Осій.

Підсумовуючи дане питання військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату підполковник Євген Кугут попросив сільських голів урахувати всі недоліки весняного призову 2018 року, щоб уникнути їх під час осіннього призову 2018 року.   

alt

alt

alt

alt

alt