Психологи-поліцейські радять бути уважними до фраз, які часто вживають при спілкуванні з дітьми

6 років ago admin 0

Спеціалісти служби психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Закарпатській області наголошують, що довірливі відносини між рідними, а особливо батьками та дітьми, зміцнюються завдяки правильному вираженні своїх почуттів та емоцій. Слова та фрази, які ми вживаємо, мають підсилювати радість, любов та довіру у спілкуванні.

Діяльність психологів спрямована на формування, підтримання та відновлення психоемоційного стану не лише працівників поліції, а й членів їх сімей. Адже майже кожен поліцейський, окрім виконання ролі безпосередньо «поліцейського», у своєму житті виконує й інші важливі соціальні ролі. Мова йде про роль «сина» чи «доньки», «брата» чи «сестри», «чоловіка» або «дружини» та, звичайно, «батьків».

Психологи-поліцейські наголошують: аби побудувати з рідними, а особливо дитиною, довірливі відносини і підвищити рівень її самосвідомості, потрібно спілкуватися з нею правильно.

Серед фраз, які необхідно говорити дитині, щоб підкреслити своє ставлення до неї, додати їй впевненості, підбадьорити, психологи радять вживати такі: «я тебе люблю», «я так пишаюся тобою», «я тобі довіряю».

Впевненості у своїх силах додадуть такі вислови: «все добре, спробуй ще раз», «я дуже радий, що ти в мене є», «допоможи мені, будь ласка», «дякую тобі».

Служба психологічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області