Закарпатці активно здають зброю до поліції: 88 одиниць добровільно здано за 10 днів

6 років ago admin 0

Станом на тепер від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї вже звільнено 6 громадян. Загалом же станом на 10 квітня в області зареєстровано уже 88 фактів добровільної здачі зброї. Виданий у ході місячника арсенал частково направлять на знищення.

Закарпатська поліція продовжує превентивну роботу для ознайомлення населення з можливістю здати зброю до відділку і уникнути відповідальності за її зберігання. Метою є вилучити з обігу усю нелегальну зброю. За бажання людина, яка принесла до поліції зброю, може в подальшому зареєструвати її на себе і користуватися нею вже законно.

Квітневий місячник добровільної здачі зброї на Закарпатті стартував активно. Тільки за перші 10 днів до відділів та відділень закарпатської поліції громадяни принесли 88 одиниць зброї. З них найбільше – гладкоствольних рушниць. Крім цього, закарпатці здавали нарізні гвинтівки, холодну зброю, штик-ножі, кастети та газові пістолети.

Рекордсменами за кількістю зданої у період квітневого місячника зброї залишається Рахівщина. До місцевого відділення поліції ще на початку місяця звернулися представники місцевого лісництва. Вони принесли до відділення 10 одиниць гладкоствольної зброї.

На другому місці за кількістю виданої у добровільному порядку зброї – Свалявське відділення поліції. Тут з початку місяця громадяни здали до поліції 9 одиниць зброї. Третю сходинку 10-денного рейтингу здачі зброї на Закарпатті розділили між собою Берегівщина та Міжгір’я. До місцевих відділків поліції за цей час закарпатці принесли по 8 одиниць зброї.

Поліція продовжує роботу за цим напрямком. Примітно, що ця робота дає позитивний результат, адже громадяни свідомо йдуть на контакт з правоохоронцями. Поліцейські ж своєю чергою нагадують: громадяни, які добровільно видають наявну в них зброю, звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області