У Дубрівці відбувся районний фестиваль

6 років ago admin 0

«Із джерела гірського, краси людської» – під такою поетичною назвою у Дубрівці відбувся районний фестиваль колективів художньої самодіяльності. Вперше він був започаткований саме у цьому селі десять років тому. Потім його проводили і в інших селах Ужгородщини. А вже п’ятий раз цей цікавий захід знову повернувся до Дубрівки.

Понад 200 учасників художньої самодіяльності прийняли участь у фестивалі.

Парад талантів відкрив сільський голова Роман Василиндра. Він тепло привітав присутніх і під їх оплески передав традиційний курагов керівнику народного ансамблю «Зустріч» села Чабанівка Марті Желізняк. Отже, наступного року фестиваль гостинно прийматимуть там.

Першим виступив народний хор пісні і танцю районного будинку культури «Дружба» (кер. Олександр Карбованець, оркестру Михайло Петрушевський, балетмейстер Микола Молнар).

Порадував місцевий ансамбль «Дубрівчанка», його молодші посестри з ансамблю «Вишиваночка», а також найменші мешканці села – вихованці місцевого дитячого садка.

Як завжди, професійно виступали наші скрипальки з народного інструментального ансамблю «Рапсодія» під керівництвом Лесі Дубенко.

Тепло зустріли на фестивалі зразковий хореографічний ансамбль будинку культури села Сторожниця «Наша файта» (кер. Мирослава Огразанська та Іван Пастеляк).

Приїхали і відомі співачки – учасниці фольклорного колективу «Газдині» з Пацканьова (кер. Марія Панько і Тетяна Мерв’як). Присутні належно оцінили їх старовинні пісні та майстерність виконання.

Яскраво виступила і «Цинторія». Цей народний вокальний ансамбль відомий далеко за межами району. Керує ним заслужений працівник культуриУкраїни Єлизавета Сівак. У виконанні співачок пролунали прекрасні закарпатські пісні.

Майстерно виступили Надія Балог-Тотин з Худльова, Ніка Райхел з Холмока, Аліна Ниткулинець з Анталовець, Вікторія Сідун з Ужгорода, які подарували присутнім багато приємних хвилин. У піснях переважала тема матері, що було особливо доречно, бо фестиваль співпав з Днем матері.

Тепло зустріли присутні і худлівські аматорські колективи «Етеріс» (кер. Лілія Грушовська-Ніколенко) та вокальний ансамбль «Віолочка» місцевого будинку культури, танцювальний гурток «Веселка».

Справжнє задоволення отримали гості та господарі від виступів народного вокального ансамблю «Арніка» клубу села Тарнівці та сторожницьких «Бетярів», середнянських народного хору «Виноградар» та вокально-хореографічного ансамблю «Словенка», ансамблю танцю «Ритм» БК села Есень (кер. Тіберій Сабов).