В Ужгороді наявні вакансії для відрядження суддів з інших судів

6 років ago admin 0


У зв’язку з надмірним навантаженням на судові установи, Вищою кваліфікаційною комісією України призначено питання щодо внесення подання суддями про відрядження їх до іншого суду для здійснення правосуддя.

Так, в Ужгородському міськрайонному суді наявні шість вакантних посад суддів. Суддівський корпус установи неодноразово висловлював потребу у збільшенні кількості представників Феміди, оскільки тривалий час здійснення правосуддя на рівні першої інстанції в обласному центрі та районі забезпечують лише 12-ть суддів.

Відрядження суддів з менш навантажених судів здатне покращити ситуацію з своєчасним  розглядом справ в Ужгородському міськрайонному суді.

Тож, у разі виявлення бажання суддями бути відрядженими до Ужгородського міськрайонного суд, така особа повинна подати до ВККС наступні документи:

– згоду на відрядження його до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя згідно із формою, встановленою Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17;

– довідку для розгляду питання щодо відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя згідно із формою, встановленою Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17;

– копію паспорта громадянина України (всіх заповнених сторінок);

– інші документи, перелік яких зазначається у згоді, що можуть бути враховані під час вирішення питання про відрядження судді. 

При направленні документів щодо відрядження електронною поштою їх необхідно відсканувати окремими файлами у форматі PDF із зазначенням назви кожного з них. Також має бути додано відскановане у форматі PDF підтвердження про направлення оригіналів документів до Комісії засобами поштового зв’язку (опис вкладення  разом з розрахунковим документом). 

Документи для відрядження можуть бути подані:

суддею особисто до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у строк до 16 травня 2018 року (включно) з понеділка по четвер з 09 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. та з 13 год. 45 хв. до 17 год. 00 хв., у п’ятницю – з 09 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. та з 13 год. 45 хв. до 16 год. 00 хв. за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 9.

електронною поштою на адресу vidrіadzhennіa@vkksu.gov.ua у строк до  15 травня 2018 року (включно). 

Більше інформації за посиланням.