У Мукачівському міськрайонному суді відбулася екскурсія для учнів Мукачівської НВК « ДНЗ ЗОШ І-ІІІст.-гімназія»

4 роки ago admin 0


      Сьогодні  в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду відбулася екскурсія для учнів 6, 7 та 8 класів Мукачівської НВК «  ДНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія » . Супроводжували школярів класні керівники: Сокаль Г.М., Решетар О.І., Писаренко М.О.

      Даний захід проведено в рамках тижня правових знань.

      Учнів зустріли прес-секретар Малицька М.І. та помічник судді Шин Ю.В.

     В одному із залів суду, Ю.В. Шин розповіла учням про історію створення суду та ознайомила присутніх із етичними та процесуальними нормами поведінки у приміщені суду а також про головну мету  судової системи , детально розповіла про структуру та порядок роботи Мукачівського міськрайонного суду.

     В свою чергу вона проінформувала присутніх про процедуру формування та впорядкування справ,  про реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду, ознайомила з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.

     Повідомила школярам,  що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».

      Учні мали можливість поспілкуватися з суддею Мукачівського міськрайонного суду.

    Суддя – спікер  Заболотний Андрій Миколайович  поділився власним досвідом роботи, розповів про загальні засади судочинства та судову систему України, тощо. Звернув увагу учнів на кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, а також покарання, які призначаються за скоєння ними таких злочинів. Учні виявились дуже допитливими , ставили безліч різноманітних питань на які отримали обґрунтовані відповіді.

     Сподіваємось, що даний захід в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри до суду.

                                                       

                                                                                                                                            Пресслужба Мукачівського міськрайонного суду