Кіровоградський ансамбль "Єлисавет-ретро" вперше презентує свою творчість в Ужгороді

6 років ago admin 0

11.05Від всесвітньо відомих джазових композицій до українських народних мотивів, від пристрасного танго до неаполітанських пісень – ось така різноманітна творча палітра ансамблю “Єлисавет-ретро”, який незабаром уперше відвідає Ужгород.

Колектив було створено у 1992 році на базі Кіровоградської обласної філармонії як ансамбль народної та сучасної музики. До його складу увійшли талановиті і досвідчені музиканти під керівництвом заслуженого працівника культури України, блискучого композитора й аранжувальника Миколи Кваші. Твори цього митця досі складають більшу частину репертуару колективу, а один із них навіть потрапив у 2005 році до альбому “Кращі 100 творів українських композиторів XX сторіччя”, виданого в Канаді. 

У своїх концертах “Єлисавет-ретро” виконує всесвітньо відомі естрадні і джазові хіти, народну музику з різних регіонів України, сучасні пісні вітчизняних композиторів. Загалом колектив веде активне концертне життя, а в минулому році з успіхом відзначив свій 25-літній ювілей. За ці роки мінявся склад і художні керівники. Зараз колектив очолює Олена Фурманова (скрипка).