Як виконувалась Регіональна програма із забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки?

6 років ago admin 0

Це питання  вивчать обласні обранці, обговорюючи проект рішення «Про хід виконання Регіональної програми із забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки на 2015 – 2018 роки», який вноситься на їх розгляд.

У пояснювальній записці проекту рішення зазначається, що серед найважливіших завдань є проведення  засідання за круглим столом, семінарів, прес-конференцій, інших заходів з метою роз’яснення політики держави, законів України, Указів Президента України та постанов Верховної Ради України, прийнятих  відповідно до Конституції і законів України

У звітньому періоді здійснювалось організаційно-правове та матеріально-технічне забезпечення діяльності громадської ради при обласній державній адміністрації. Організовувалось відзначення державних свят, визначних подій, пам’ятних дат. Виготовлялись та встановлювались білборди, сітілайти, інформаційні буклети, листівки тощо

Для реалізації заходів зазначеної Програми у 2017 році, з обласного бюджету було передбачено 495,0 тис гривень.

Фактичні обсяги фінансування Програми з обласного бюджету у звітному періоді склали 200,0 тис грн., 300 грн – не використано.

Як результат, в області активізована робота з налагодження ефективних механізмів партнерства держави з інститутами громадянського суспільства, вдосконалення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, забезпечення прозорості і відкритості їх діяльності, залучення громадян до участі в управлінні державними справами, підвищення якості підготовки та прийняття рішень з важливих питань державного і суспільного життя з урахуванням думки громадськості, створення умов для участі громадян у розробленні проектів таких рішень, а також сприяння пропагуванню державницької ідеології, інтеграції України в Європейські та Євроатлантичні структури, виховання патріотичних почуттів та гордості за Українську державу.

Прес-служба Закарпатської облради