Урочиста шкільна лінійка і збори з трудовим колективом – до Дня охорони праці

6 років ago admin 0

Підготовка підростаючого покоління до майбутньої трудової діяльності, формування культури праці у молоді починається ще змалечку. Зазвичай основи культури безпеки праці закладаються в сім’ї, але найбільше – в навчально-виховних закладах. Тому у шкільній та дошкільній навчальній програмі передбачені відповідні заняття. Додаткові знання діти отримують і, беручи участь у різних заходах, зокрема й у конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Напередодні Міжнародного дня охорони праці у багатьох школах нашого краю пройшли тематичні заходи з питань ОП. А в Монастирецькому НВК, що у Хустському районі, з цієї нагоди відбулася урочиста лінійка, в якій взяла участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді, на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Розалія Федоришин. Посадовець розповіла школярам про важливість дотримання правил безпечної поведінки під час виконання певних видів робіт і які наслідки може мати порушення цих правил. Водночас Розалія Федоришин виконала приємну місію – вручила грамоти призерам регіонального етапу конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Про необхідність створення безпечних умов праці та виконання самим персоналом  інструкцій з ОП йшлося й на іншому заході, приуроченому Дню охорони праці – зустрічі з трудовим колективом Чопського прикордонного загону, який провів головний державний інспектор сектору нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Андрій Гоман.  Підсумовуючи сказане на зустрічі, учасники дійшли спільного висновку: громадяни повинні самі усвідомити необхідність працювати безпечно, а роботодавець має створити такі умови, в межах яких людині було б вигідно дотримуватися встановлених регламентів.