На Тячівщині поліцейські провели профілактичні заняття зі школярами

6 років ago admin 0

Поліцейські Тячівщини провели повчальний урок у навчальних закладах сіл Вільхівчик та Руське Поле. Тема розмови стосувалася протидії жорстокого поводження серед однолітків

Правові лекції для учнів загальноосвітніх Вільхівчиківської та Руськополіської шкіл провели інспектори групи швидкого реагування патрульної поліції Тячівского відділу Оксана Федурця та Микола Кіндрат. Основним завданням зустрічі була розмова про те, як попередити та усунути негативні явища, пов’язані з жорстоким поводженням неповнолітніх стосовно однолітків.

Працівники поліції обговорили з учнями поняття булінгу. З’ясовували також його види і форми, обговорили питання щодо його протидії. Поліцейські наголосили на недопущенні жорстокості й насильства серед дітей та негативні наслідки насильства і жорстокої поведінки.

Під час заняття присутні навчилися, як запобігати і вирішувати конфлікти, не порушуючи при цьому гідність і права кожного залученого у цей конфлікт.

Інспектори поліції також розповіли учням про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинились на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи.

«Відповідальність за скоєння правопорушень настає після досягнення особою 18-річного віку. Виключенням з правила є тяжкі злочини, за які покарання може накладатися уже з 14 років. Проте не варто забувати, що до досягнення повноліття особою, яка скоїла злочин, відповідальність нестимуть батьки порушника», — коментує інспектор поліції Оксана Федурця.

Наостанок правоохоронці обговорили з дітьми правила поведінки у школі, наслідки пропусків занять та ввічливе відношення до вчителів та оточуючих.

За вказівкою керівника Тячівського відділу поліції, працівники СРПП будуть проводити такі лекції в кожній школі району.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області