На Ужгородщині висадили червонокнижні дерева

6 років ago admin 0

Білоцвітий ясен, модрина європейська – відтепер ці дерева можна знайти у лісфонді урочища Дубки, що на Ужгородщині. Саме тут, 4 квітня, в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», організовану Ужгородським держлісгоспом, висадили понад 1500 унікальних дерев.

Долучилися до акції і керівники Закарпаття – голова ОДА Геннадій Москаль та облради Михайло Рівіс, Ужгородського району – голова районної ради Руслан Чорнак та в.о. голови РДА Олександр Гарновдій, депутат районної ради Віктор Шелельо, вихованці Кам’яницького шкільного лісництва, лісівники та інші. Загалом висаджено більше півгектара лісу.
Ясен та модрина занесені до Червоної книги України, а ростуть вони у природному стані лише на території Закарпатської області.
Цього ж дня керівники Закарпатської області та Ужгородщини відвідали фермерське господарство Mercy Farm, що в с.Невицьке. Господарство створене у співпраці Закарпатського Обласного Благодійного Фонду «Дім Милосердя» з норвезькими донорами і гуманітарною організацією “KPK-Ukraina”.
ФГ «Mercy Farm» має багаторічний досвід. Сфера діяльності: рослинництво, садівництво, хлібо-булочне виробництво, тощо. Але основним, мабуть, є те, що діяльність господарства спрямована на інновативну, суттєву та позитивну зміну у суспільстві, зокрема у Закарпатті. Прибутки “Мерсі Фарм” використовуються на різні проекти благодійного фонду “Дім Милосердя” – лікарні, сиротинці, малозабезпечені верстви населення, східні області України та інше. Продукція господарства користується попитом не лише на Закарпатті, але й далеко за її межами. В цьому переконалися голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та керівник районної ради Руслан Чорнак.

По закінченню зустрічі керівники побажали господарству подальшого розвитку та успіху, а його господарям і працівникам міцного здоров’я, добра, злагоди та мирного неба.