Очільники Закарпатського та Кошицького краю домовилися активізувати співпрацю та реалізовувати спільні проекти

6 років ago admin 0

У середу, 18 липня, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс у рамках робочої поїздки до Словаччини зустрівся з головою Кошицького самоврядного краю Растіславом Трнкою. Мета візиту в м.Кошице – активізувати співпрацю між двома прикордонними регіонами, обговорення майбутніх спільних проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва«Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна» та ін.

У ході двосторонніх перемовин зі словацького боку також взяли участь заступник голови Кошицького самоврядного краю Даніель Руснак, начальник відділу управління проектами Кошицького самоврядного краю Петер Гарчарік, а з українського – начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків апарату облради Василь Маковський.

Михайло Рівіс від імені всього депутатського корпусу подякував Растіславу Трнкі за запрошення та можливість відновити співпрацю між Закарпатським та Кошицьким краями, яка кілька років була лише формальною. Очільник облради також подякував словацьким партнерам за всебічну підтримку у спільних грантових проектах, яка беззаперечно підтверджує, що це гарний привід словацьких партнерів ще тісніше співпрацювати з українською стороною.