Відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

5 років ago admin 0

alt

20 грудня, відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, яке провів голова Іршавської РДА Олександр Горін.    

Начальник відділу цивільного захисту управління містобудування та архітектури, транспорту, мережі автомобільних доріг, житлово-комунального господарства, інфраструктури і цивільного захисту райдержадміністрації Василь Турянин інформував про виконання плану роботи комісії з питань ТЕБ та НС у четвертому кварталі 2018 року.
Василь Іванович сказав, що у четвертому кварталі заплановано розглянути на засіданні комісії наступні питання:

– щодо готовності до пропуску осінньої повені та паводків, у райдержадміністрації розроблено комплексний План пропуску паводків та льодоходу,  на території району у 2019 році;

– щодо затвердження плану роботи комісії з питань ТЕБ та НС на 2019 рік В.І. Турянин ознайомив присутніх з розробленим планом і запропонував затвердити вказаний план.

 Заслухавши інформацію доповідача, розглянувши пропозицію з урахуванням обговорення, комісія вирішила інформацію взяти до уваги та затвердити план роботи комісії з питань ТЕБ та НС на 2019 рік.

Про затвердження паспорту ризику виникнення НС на території району на 2019 рік, з інформацією виступив начальник Іршавського РВ УДСНС Іван Мошкола, який ознайомив присутніх з розробленим паспортом і запропонував його затвердити.

           Заслухавши інформацію, розглянувши подані матеріали з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

        Інформацію взяти до уваги.

         З метою виявлення самовільно влаштованих автозаправочних станцій і пунктів, що розміщенні на території району та приведення їх в належний стан згідно норм техногенної та пожежної безпеки:

фахівцям Іршавського РВ УДСНС України в Закарпатській області, направити листи органам місцевого самоврядування про надання інформації щодо наявних самовільно влаштованих об’єктів підвищеної небезпеки (АЗС) на території кожної окремо взятої громади;

– про виконання даного питання надати інформацію райдержадміністрації до 20 січня 2019 року;

      Відділу цивільного захисту райдержадміністрації, вказане питання розглянути на черговому засіданні комісії;

      Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території району на 2019 рік, затвердити.                              

З інформацією щодо стану експлуатації доріг району в зимовий період 2018-2019 років  виступила інженер Іршавської філії «Райавтодор» Маргита А.Д., яка ознайомила присутніх з ситуацією на дорогах району щодо забезпечення безпеки руху. На даний час всі дороги району розчищені від снігу та проводиться підсипка протиожеледними матеріалами аварійно-небезпечних ділянок.

         Заслухавши інформацію, з урахуванням обговорення , комісія вирішила  інформацію взяти до уваги. Для забезпечення безпеки пересування громадян та безпеки дорожнього руху на дорогах району:

– фахівцям Іршавської філії «Райавтодор» спільно з керівниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, взяти під особистий контроль проведення робіт щодо розчистки від снігу та підсипки протиожеледними матеріалами доріг, вулиць та тротуарів на території району. 

Після чого, начальник відділу цивільного захисту управління містобудування та архітектури, транспорту, мережі автомобільних доріг, житлово-комунального господарства, інфраструктури і цивільного захисту райдержадміністрації Василь Турянин  ознайомив присутніх з пакетами документів, що поступили від громадян району, постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій

Заслухавши інформацію доповідача, розглянувши подані матеріали з урахуванням обговорення, комісія прийняла відповідні рішення в інтересах громадян.

alt

alt

alt

alt

 

alt