Усі діти потребують однакової уваги

3 роки ago admin 0

24 травня у рамках проєкту раннього розвитку та соціалізації дітей ромської громади Закарпатської області, що реалізується Карпатським фондом, відбулася презентація практик роботи із ромськими дітьми м. Ужгорода. Досвідом про підготовку ромських дітей до школи, систему роботи щодо розвитку соціальних навичок, особливості інтеграції учнів-ромів у освітній процес ділилися представники громадських організацій Елеонора Кулчар, (Закарпатський обласний благодійний фонд „Благо”), Роман Стойка (ГО „Рука допомоги”), Наталія Макара (ГО „Уж–Інтелект”), інші учасники зустрічі.

Метою заходу було не просто ознайомитися із кращими практиками реалізації програм розвитку та соціалізації дітей-ромів, а й виробити систему взаємодії у питаннях освіти національних меншин між організаціями громадянського суспільства, кафедрою загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, кафедрою соціології та соціальної роботи, Закарпатським інституту післядипломної освіти, інших зацікавлених сторін.

Довідково: Забезпечення прав на освіту представниками ромської національної меншини у 2020/2021 навчальному році / Аналізуємо, рекомендуємо / Департамент освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації (carpathia.gov.ua)

 

    Подiбнi новини

    Відбулася презентація Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета щодо стратегії розвитку освітньої галузі на 2021 рік

    admin 3 роки ago
    Сьогодні, 9 лютого у м. Києві, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Ярослав Сивохоп та начальник управління освіти Ужгородської міської ради... Читати далi

    Які документи про освіту будуть у «Дії»?

    admin 1 рік ago
    На черговому засіданні Уряду ухвалено постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо формування та застосування електронного документа про освіту. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Цифровий документ про... Читати далi