На нараді Кабміну обговорили готовність спеціалізованих медичних закладів до контрактування з НСЗУ

4 роки ago admin 0


    На нараді щодо регіонального розвиткупід головуванням Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, було обговорено впровадження у 2020 році Програми медичних гарантій, зокрема, готовності спеціалізованих медичних закладів до контрактування з НСЗУ і роботи за новими правилами. 


     У Кабінеті міністрів, під головуванням Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, відбулася нарада щодо регіонального розвитку країни. Захід відбувся за участі представників уряду та керівників обласних державних адміністрацій.
Від Закарпатської області  взяли участь голова обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко та директор департменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров.  


     На нараді було обговорено питання щодо впровадження у 2020 році Програми медичних гарантій, а саме – готовності спеціалізованих медичних закладів до контрактування з НСЗУ та роботи за новими правилами. Про це йшлося у доповідях міністерки охорони здоров'я України Зоряни Скалецької та т.в.о. голови Національної служби здоров'я України Оксани Мовчан.


      Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив: “В областей є ще місяць для завершення підготовки медичних закладів до другого етапу реформи. До 31 січня 2020 року голови ОДА мають забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медзакладів у себе в областях. Наразі комп'ютеризовано лише 40% лікарень. Уже з лютого 2020 року НСЗУ починає укладати договори з лікарнями. Без цього документу лікарня не зможе отримати фінансування. Власником лікарень є місцева влада і це – її відповідальність. Реалізація реформи – на моєму особистому контролі. Ми запровадимо чіткі показники ефективності для всіх керівників областей і будемо контролювати їхнє виконання”.


     На зустрічі також були присутні представники територіальних підрозділів НСЗУ Мар'яна Возниця, Олена Теряєва, Наталія БудякВікторія Мілютіна та директор Договірного департаменту НСЗУ Андрій Віленський.