На Мукачівщині провели екологічну акцію “Захисти зелений скарб”

6 років ago admin 0

Екологічне пластування в природі є важливим напрямком діяльності національної  скаутської організації України Пласт. Юнацтво станиці Мукачево разом зі своїми виховниками активно працює у цьому напрямку, опановуючи правильну поведінку в природі, знайомлячись з флорою і фауною рідного краю.

Для станиці Мукачево і підготовчого куреня УПЮ ім.Олександра Блистіва (зв’язковий М.Міщенко) чудовим досвідом в екопластуванні стала співпраця з дендрологічним парком місцевого значення “Березинка” (ДП “Мукачівський ЛГ”, лісництво Березинка), який розташований у межах Мукачівського району Закарпатської області. Уже не вперше пластуни з Мукачева відвідують дендропарк, де старший майстер дендропарку Наталія Слободянюк розповідає їм про унікальну колекцію лікарських рослин, дерев і кущів, яка представлена тут і нараховує понад 350 видів екзотичних рослин.

Учора, 9 серпня, у дендропарку “Березинка” пластове юнацтво та їхня виховниця Олеся Гузинець, провели екологічну акцію  “Захисти зелений скарб”. До акції приєдналася Олександра Міщенко, виховни УПН станиці Мукачево, та новачка Еміля. Ідея проведення акції з’явилася завдяки Наталії Слободянюк, яка під час однієї з екскурсій розповіла про особливості догляду за деревами, зокрема деревом-гігантом – секвойєю вічнозеленою. Адже виявляється, що посушливе літо і туристи, що надміру полюбляють фотографуватися з такими деревами, завдють їм чималої шкоди. Щоб зберегти ці цінні дерева слід дбати про них і проводити сезонне мульчування. У пластунів слова ніколи не розходяться з діями. А відтак акція “Захисти зелений скарб ” була проведена уже в цей четвер. Юнаки і юначки активно та наполегливо працювали і створили надійний захист з опалого листя для кореневої системи дерев. Не обійшлося і без подарунків. Роман Шкирта з гуртка “Закарпатські мольфари” виготовив годівничку, куди дівчатка з гуртка “Карпатські Жар-птиці” дбайливо насипали насіння для білок і пташок, що мешкають у дендропарку.

Завершилася акція дзвінкоголосими пластовими піснями, без яких у юнацтві не обходиться жодна справа. Було і солодке частування від Наталії Слободянюк для юних помічників. На згадку пастуни збережуть і подаровані нею дивовижної краси шишки ліванського кедру. Висловлюємо подяку за підтримку пластової екоакції “Захисти зелений скарб” Семену Семеновичу Кохан, Наталії Слободянюк.

Важливі знання і уміння захисту навколишнього середовища пластове юнацтво здобуває під час сходин і гутірок,  пластових таборів та вишколів практичного пластування, екскурсій та пластових акцій. Усі ці заходи спрямовані на те, щоб діти усвідомили, що свій внесок у збереження природи може зробити кожен. Для цього треба просто стати на захист зелених скарбів нашої землі.

Екологічне пластування в природі є важливим напрямком діяльності національної  скаутської організації України Пласт. Юнацтво станиці Мукачево разом зі своїми виховниками активно працює у цьому напрямку, опановуючи […]