В Мукачеві фіксується зниження рівня безробіття

6 років ago admin 0

Аналіз статистичних даних про чисельність зареєстрованого незайнятого населення, які звернулись до центру зайнятості в пошуках роботи протягом звітного періоду свідчить про незначне зменшення рівня безробіття.

За I квартал 2018 року Мукачівський міський центр зайнятості сприяв працевлаштуванню 484 особам, з них 108 безробітним, 374 – шукачам, 2 – працевлаштовані самостійно.

Протягом I кварталу 2018 року 1 особа скористалась можливістю отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для відкриття власної справи.

З метою професійної орієнтації в обґрунтованому виборі професії, спеціалістами центру зайнятості протягом звітного періоду надано зайнятому і незайнятому населенню 2981 профорієнтаційних послуг (особам), з них безробітним – 472 (особам).

Протягом I кварталу 2018 року проходило професійне навчання, підвищувало кваліфікацію або пройшло перепідготовку 59 осіб.

За звітний період в громадських роботах та роботах тимчасового характеру брали участь 72 особи з числа безробітних та шукачів роботи.

Протягом I кварталу 2018 року центром зайнятості було зареєстровано в пошуках роботи 194 особи з числа безробітних. Всього на обліку в статусі безробітного враховуючи перехідних минулого року (3294 особи), перебувало 488 осіб та 541 особа отримала послуги в статусі шукача роботи.

Кількість наявних вакансій протягом звітного періоду становила 703 одиниці. Але пропозиція робочої сили та попит на неї в професійному розрізі все ще залишаються незбалансованими, великий попит на підприємствах міста складали вакансії за професією швачка, слюсар-складальник РЕА, складальник. Середній розмір оплати праці в розрахунку на вакансію склав 4880,5 грн. Середня тривалість укомплектування вакансій становила 12 календарних днів.

На кінець звітного періоду є потреба в працівниках на таких підприємствах:

– ПАТ “Мукачівська трикотажна фабрика “Мрія”;

– ПАТ «Флекстронікс Сервіс УА»;

– ПАТ “Мукачівський завод «Точприлад»;

– СП у формі ТзОВ “Віад Сейсл – Мукачево” ЛТД;

– ТзОВ “Юритмікс”;

– ТзОВ “Рітейл Трейд Закарпаття”;

– ТзОВ “Мукачівська швейна фабрика”.