Підтримка місцевого бізнесу: чому купівля українських товарів має значення

3 тижні ago admin 0


З початку повномасштабного вторгнення можна було помітити, що на ринку все більше почало зʼявлятися українських брендів. Потроху вони заполоняють усі регіони. Але й покупці охоче підтримують рідний продукт. Насправді це чималий “плюс” для місцевих виробників та для українського товару, адже завдяки цьому можна помітити розвиток країни, зміцнення національної ідентичності, забезпечення стабільності та ще чимало змін.

Про це розповідає сайт Новини Pro.

Чому треба підтримувати українське

Для початку варто розуміти, що у такий спосіб ви підтримуєте національну економіку. А все тому, що малий та середній бізнес є основою економіки будь-якої країни. Виходить, якщо ви їх підтримуєте, то український виробник лише зростає, міцнішає та розвивається, а отже може також збільшувати робочі місця для наших, і не тільки, громадян. Тобто, про безробіття взагалі можна буде забути.

Разом з тим відбувається і збільшення податкових надходжень. Все завдяки тому, що податки, які сплачують місцеві підприємства, можуть використовувати для розвитку:

  • інфраструктури;
  • освіти;
  • охорони здоров’я;
  • інших важливих сфер.

Ба більше, завдяки цим грошам можливо навіть досягти фінансової стабільності в країні. Також це важливо з наступних причин:

  • Якість та безпека продуктів мають найвищі показники. Це не просто слова, а правда, яку навіть можливо довести. Так відбувається тому, що українські виробники підпорядковуються національним стандартам якості. Отже, отримати поганий продукт у вас просто мінімальні шанси. Ба більше, якщо ви купуватимете у місцевого виробника, то отримаєте лише максимально свіжий продукт, адже цей товар не переїжджав з країни в країну кілька діб, а одразу потрапив до вас на прилавок.
  • Прозорість виробництва. Місцевих підприємців контролюють більше, а тому цей факт ускладнює фальсифікацію продукту, що знову доводить – українське краще.
  • Екологічні переваги. Місцеві продукти треба менше перевозити, а отже, і викиду вуглецю в атмосферу буде набагато менше, ніж від закордонного виробника. Та разом з тим, місцеві виробники часто використовують екологічніші методи виробництва, адже вони розуміють всю небезпеку. Наприклад, вони використовують менше упаковки або можуть замінити її на більш екологічну, а це знижує кількість відходів.
  • Підтримка національної культури та традицій. Коли ви купуєте товари від наших підприємців, то самі цього не усвідомлюючи підтримуєте традиційні ремесла та галузі, які до того ж що є частиною нашої культурної спадщини. Також виробники можуть розвивати національні бренди, а це означає, що вони можуть стати впізнаваними у всьому світі. Та разом з тим, коли ви купуєте українське, то формуєте гордість за національну продукцію і в такий спосіб зміцнюєте національну ідентичність.
  • Стійкість та незалежність. Чим більше українці купуватимуть українське, то тим більш економічно незалежними вони ставатимуть. Людям не потрібні будуть більше закордонні товари. Також у такий спосіб місцеві виробники стануть менш вразливими до глобальних економічних криз та навіть коливань на світових ринках.
  • Підвищення конкурентоспроможності та розвиток. Якщо покупці завжди підтримувати вітчизняного виробника, то вони матимуть стимул розвиватися, впроваджувати нові технології та інновацій. Як результат, вони ставатимуть успішнішими та виходитимуть на міжнародні ринки, а отже, лише збагачуватимуть все більше економіку країни.

Виходить, що підтримка власного виробника має безліч переваг і про це завжди треба пам’ятати, коли перед вами стоїть вибір, у кого купити той чи інший продукт.

Джерело @

Новини Pro