За два місяці на Закарпатті сплачено майже 827 млн грн ЄСВ

3 роки ago admin 0

Понад 826,4 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплатили суб’єкти господарювання Закарпатської області впродовж січня-лютого 2021 року. Про це розповів начальник ГУ ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.  За словами очільника податкового відомства, ця сума перевищила очікувані надходження даного платежу на 61,6 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, приріст єдиного внеску склав 78 млн грн.

У лютому цьогоріч надходження ЄСВ від платників області склали 479,24 млн гривень. Порівняно з лютим минулого року сплата платежу зросла на 93,4 млн грн.

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що 1 січня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 15 грудня 2020 року №773, яким затверджені у новій редакції форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Зауважимо, що страхувальники (роботодавці) вперше подають до контролюючого органу інформацію про суми нарахованого ЄСВ у складі Розрахунку за підсумками І кварталу 2021 року (з розбивкою по місяцях), тобто починаючи з 01.04.2021 року (граничний термін подання 09.05.2021 року).

ДПС у Закарпатській області