Чи зобов’язана ФО при поданні Облікової картки за ф. № 1ДР подати контролюючому органу оригінали документів та їх копії?

2 місяці ago admin 0


Податківці роз’яснюють, чи зобов’язана ФО при поданні Облікової картки за ф. № 1ДР (Повідомлення 1П, Заяви про внесення змін за ф. № 5ДР, № 5ДРП) подати контролюючому органу оригінали документів та їх копії.

Відповідно п. 1 розд. VI Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Положення № 822), фізична особа – платник податків зобов’язана подати до контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка за ф. № 1ДР)/Повідомлення фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків за формою 1П (далі – Повідомлення за ф. 1П) для реєстрації у Державного реєстру фізичних осіб – платників податків відповідно до вимог Положення № 822.

Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки за ф. № 1ДР/Повідомлення 1П, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяв про внесення змін до ДРФО за формами № 5Д, № 5ДРП у порядку, визначеному Положенням № 822.

При поданні Облікової картки за ф. № 1ДР (Повідомлення 1П, Заяви про внесення змін за формами № 5ДР, № 5ДРП) фізична особа зобов’язана подати відповідному контролюючому органу документи (оригінали після перевірки повертаються) та їх копії за переліком, визначеним Положенням № 822.

ДПС у Закарпатській області