П’ятьох незадекларованих працівників виявлено під час інформаційних відвідувань

2 місяці ago admin 0

 

 

 

 

 

 

В рамках попередніх домовленостей досягнутих під час зустрічі заступника начальника Західного міжрегіонального управління Держпраці Віктора Погара та голови Чинадіївської селищної ради  Володимира Андрушка,  головними державними інспекторами праці Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Іваном Хлантою та Олегом Соломко, проведено ряд інформаційно – роз’яснювальних заходів у суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на території смт. Чинадієва.

Під час інформаційних заходів, у одного приватного підприємця, який займається громадським харчуванням, інспекторами виявлено трьох працівників, котрі виконували роботу без оформлення трудового договору, ще по одному незадекларованому працівнику виявлено у двох господарюючих суб’єктів, що здійснюють діяльність у галузі роздрібної торгівлі.

Інспектори роз’яснили роботодавцям та  їхнім найманим працівникам вимоги трудового законодавства, що регламентують процедуру укладання трудового договору, встановлення робочого часу, виплату заробітної плати, відпусток.  Наголосили на неприпустимості використання найманої праці без оформлення трудового договору та попередили про відповідальність встановлену законодавством за порушення цього сегменту правовідносин.    

Своєю чергою, підприємці запевнили інспекторів, що приведуть у відповідність до вимог закону трудові відносини зі своїми працівниками.  Дане питання знаходиться на контролі.

Детальніше про трудове законодавство тут – https://pratsia.in.ua/