Про офіційну працю у сфері транспортних перевезень

4 місяці ago admin 0

Головними державними інспекторами Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління державної  служби з питань праці спільно з працівниками відділу державного нагляду контролю у Закарпатській області Державної служби України з безпеки на транспорті,  проводяться інформаційні заходи спрямовані на зменшення використання незадекларованої праці водіїв, котрі здійснюють пасажирські та вантажні транспортні перевезення.

Під час профілактичних відпрацювань, інспектори Управління наголошують особам, які керують транспортними  засобами на неприпустимості виконання роботи без офіційного оформлення трудових відносин.  

Крім того, інспектори звертають увагу на порядок допуску водіїв до роботи,  а саме: на обов’язковості проходження медичних оглядів, як попередніх (під час прийняття на роботу), так і перед рейсових та після рейсових в установлені терміни відповідно до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів. 

Детальніше про трудові відносини під час воєнного стану – на сайті Управління: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua/