В обласному центрі Закарпаття прийняли рішення про упорядкування діяльності з надання послуг перевезення пасажирів на таксі

2 роки ago admin 0

В Ужгороді працюють різні служби таксі. Але, на жаль, не у кожній з них дбають про офіційне оформлення трудових відносин з працівниками.  Про це говорили сьогодні в Ужгородській міській раді  на попередньому засіданні із створення спеціальної комісії щодо упорядкування діяльності з надання послуг перевезення пасажирів на таксі (легковими автомобілями на замовлення), а також здійснення перевезень у неформальному секторі на території обласного центру Закарпаття.

Від Управління Держпраці краю у заході взяли участь головні державні інспектори праці Маріанна Гукс та Артур Сумара.

Представники Управління Держпраці зауважили, що такий стан справ викликає неабияке занепокоєння. Адже від «тіньової зайнятості» страждають самі таксисти, оскільки позбавлені соціального захисту, також  не доотримує  кошти міський бюджет. А головне – пасажири не мають гарантії на безпечний проїзд у такому таксі. Якщо стається ДТП за участю нелегального перевізника, під час якої травмується  пасажир, то останній не може розраховувати на жодні компенсації.  Як правило, у нелегальних таксистів відсутні не лише ліцензії на перевезення пасажирів, а й відповідне страхування. 

На завершення учасники засідання затвердили рішення про створення вказаної комісії та обговорили процедурні питання щодо порядку організації  її роботи.