«Актуальні питання в період складання річної звітності» – спільний вебінар ДПС та Асоціації платників податків України

5 місяців ago admin 0


Про актуальні питання в період складання річної звітності говорили сьогодні учасники спільного онлайн-вебінару Державної податкової служби України та Асоціації платників податків України.

Представники ДПС розповіли про особливості складання річної декларації з податку на прибуток підприємств. Зокрема, зазначалося, що скласти та подати таку декларацію платники повинні до 29 лютого 2024 року (граничний термін подання річної декларації з податку на прибуток), а не пізніше 11 березня 2024 року – сплатити визначені податкові зобовʼязання.

Податківці акцентували увагу на правильності заповнення додатку про податкові різниці, у т. ч. в операціях з необоротними активами, при нарахуванні резервів та забезпечень, при придбанні товарів тощо.

Крім того, було розʼяснено останні податкові зміни для платників податку на прибуток підприємств, нюанси нарахування мінімального податкового зобовʼязання фізичним особам, здійснення річного перерахунку ПДВ, виникнення податкових наслідків з ПДВ у випадку отримання платниками податків, зокрема комунальними підприємствами, бюджетних коштів, подання річної звітності засобами електронного звʼязку. Представники ДПС, зокрема, нагадали про функціонування мобільного застосунку «Моя податкова» та його можливості.

Спікери також надали практичні рекомендації щодо заповнення форми № 4 до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, оподаткування подарунків працівникам, дітям працівників, виплат на лікування тощо.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України