Поліція Закарпаття затримала голову громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство

6 місяців ago admin 0

Поліцейські-вибухотехніки, які виїхали на місце події, обстежили транспортний засіб та знешкодили бойову гранату. Після цього слідчі та оперативники розпочали першочергові заходи, для зʼясування всіх обставин злочину.

В результаті, оперативники кримінальної поліції спільно з працівниками Служби безпеки України встановили, що до події причетний сам заявник. Відомо, що напередодні ввечері фігурант заїхав на одну з СТО в Ужгородському районі, де скористався підйомником та самостійно прикріпив гранату до свого авто. І вже наступного дня, приїхавши на заправку, повідомив правоохоронців про нібито замах на його життя.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки за місцем проживання та в транспортних засобах зловмисника. У результаті, у одному з авто було виявлено цілий арсенал бойової зброї. А саме: автомат Калашникова з глушником, кулемет, понад 200 набоїв різного калібру, гранати, запали до них та магазини до пістолета; в іншому автомобілі — пістолет ПМ та штик-ніж; в будинку підозрюваного поліцейські виявили гвинтівку з підствольним гранатометом, клинок, мачете, приціл до ручного протитанкового гранатомета та глушник.

Усі речові докази слідчі вилучили. Оперативники наразі встановлюють походження цієї зброї.

38-річного фігуранта затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому інкримінують ч. 1 ст. 263 та ст. 383 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

У скоєному зловмисник зізнався. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі. Слідство у справі триває.