Представники ДПС України взяли участь у онлайн-марафоні щодо особливостей проведення податкових перевірок

7 місяців ago admin 0


Про особливості проведення податкових перевірок під час воєнного стану та зміни в проведенні контрольно-перевірочних заходів, впроваджені Законом України № 3219, говорили сьогодні учасники онлайн-марафону «Податкові перевірки – кого та як перевіряють або Закон № 3219 в дії?», організованого ДПС України спільно з Асоціацією адвокатів України.

Представники ДПС України роз’яснили основні зміни, внесені Законом № 3219, що стосуються контрольно-перевірочної роботи.

Під час дискусії учасникам марафону зазначили особливості підходу до включення платників до плану-графіка, його оновлення, терміни коригування, категорії платників які можуть бути перевірені.

Також мова йшла про умови, за якими можуть проводитися перевірки та у яких випадках перевірки зупиняються.

Зокрема, зазначалося, що платники можуть скористатися правом, наданим Кодексом у разі втрати документів або неможливого доступу до них, та подати до податкової служби відповідне повідомлення.

Під час заходу податківці розповіли про можливі порушення, які виявляються під час проведення контрольно-перевірочної роботи, нарахування штрафних санкцій та пені і пом’якшення, запроваджені для бізнесу у сплаті таких штрафів.

У свою чергу представники Асоціації адвокатів України відзначили відкритість ДПС до діалогу, готовність спільно шукати шляхи вирішення спірних питань.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України