У Закарпатті підприємці та промисловці підписали договір про співпрацю з податківцями

7 місяців ago admin 0

Сьогодні, 12 жовтня 2023 року, зроблено важливий крок в напрямку сприяння розвитку підприємництва в Закарпатській області. Олексій Петріченко, начальник Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Закарпатській області та Олексій Кіндрат, голова Регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) в Закарпатській області підписали договір про співробітництво та координацію дій.

Цей документ передбачає створення сприятливих податкових умов для підприємців та підприємств в регіоні. Співпраця між УСПП та ДПС буде спрямована на покращення податкової політики та спрощення процедур для бізнесу. Обидві сторони також зобов’язалися організовувати консультації з громадськістю та платниками податків у формі конференцій, форумів та засідань “круглих столів”. Це дозволить інформування платників податків щодо змін до Податкового кодексу України.

Під час заходу Олексій Петріченко та Олексій Кіндрат обговорили актуальні питання податкового законодавства. Зокрема, було наголошено, що з 1 серпня 2023 року набув чинності Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”, зокрема в частині реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за поручення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Цей закон вносить важливі зміни в частині відповідальності за порушення вимог Податкового кодексу України.

Співпраця між Українським союзом промисловців і підприємців та Головним управлінням ДПС у Закарпатській області відкриває нові можливості для підприємців та сприяє подальшому розвитку бізнесу в регіоні. Такий діалог між громадськістю та податковими органами важливий для створення більш сприятливого підприємницького середовища.

Варто зазначити, наразі ДПС використовує всі наявні канали комунікації для роз’яснення податкових новацій та надання фахової допомоги платникам податків, і завжди відкрита до конструктивного діалогу з бізнесом.

Для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

ДПС у Закарпатській області