Платників Великодобронської ТГ інформували про актуальні норми податкового законодавства

7 місяців ago admin 0

Сьогодні, 26 вересня 2023 року, в селі Велика Добронь відбувся безкоштовний семінар для підприємців Великодобронської територіальної громади.

Про актуальні норми та новації податкового законодавства розповідали фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Зокрема, основний акцент податківці зробили на Законі України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Найбільше під час семінару говорили про те, що підприємці обов’язково повинні застосування РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року, крім платників першої групи спрощеної системи оподаткування. Головний меседж: якщо продавець здійснив розрахункову операцію у готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток під час продажу товару, то він повинен видати фіскальний чек.

Також під час семінару податківці нагадали присутнім про особливості визначення та сплати мінімального податкового зобов’язання, сплату податку на землю, нерухоме майно та поінформували про доступні електронні сервіси від ДПС.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області поінформували присутніх, що одним із найбільш популярних електронних сервісів ДПС України, який з кожним днем набирає все більшої популярності серед платників податків, є Електронний кабінет.

Цей сервіс надає можливість платнику працювати в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення. Скориставшись такою послугою, як подання звітності через Електронний кабінет, платники податків отримують економію свого робочого часу, а також власних коштів на придбання бланків. Крім того, звітність, надіслана до податкового органу в електронному вигляді, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання. Крім того, в Електронному кабінеті можна зареєструвати ПРРО, що наразі є надзвичайно актуально.

ДПС у Закарпатській області