Представники ДПС та Асоціації «Укрлегпром» обговорили законодавчі зміни у податковій сфері

7 місяців ago admin 0


Новації податкового законодавства та питання оподаткування, які потребують врегулювання, обговорили сьогодні фахівці ДПС під час робочої зустрічі з представниками Асоціації «Укрлегпром».

Учасники розглянули питання оподаткування підприємств легкої промисловості з урахуванням податкових змін, якими з 1 серпня 2023 року було відмінено можливість для платників єдиного податку перебувати на ІІІ групі із застосуванням ставки 2 %. Зокрема, мова йшла про нарахування податкових зобовʼязань з ПДВ за перехідними операціями, які виникли у підприємства у звʼязку з поверненням на довоєнну систему оподаткування.

Так, Законом України від 30 червня 2023 року No 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» для платників, яким з 1 серпня 2023 року було автоматично відновлено реєстрацію платника ПДВ, надано право щодо формування не пізніше 31 жовтня 2023 року податкового кредиту з ПДВ за товарами, які були ввезені ними на митну територію України в періоді призупинення реєстрації платника ПДВ.

Фахівцями податкової служби було розʼяснено застосування законодавчих норм та надано практичні рекомендації з окремих кейсів. 

ДПС завжди відкрита до комунікації з організаціями, які представляють інтереси платників. Це дозволяє ефективно реагувати на проблеми, які виникають у бізнесу, та в межах компетенції вживати заходи для їх вирішення.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України