У Хусті податківці провели семінар для підприємців чотирьох територіальних громад

8 місяців ago admin 0


Напередодні представники Головного управління ДПС у Закарпатській області провели інформаційно-роз’яснювальний захід з платниками податків Хустської, Драгівської, Горінчівської та Вишківської територіальних громад. Ключова тема семінару, про яку розповідали співробітники податкових органів – застосування РРО/ПРРО та останні зміни в податковому законодавстві, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX.

Семінар в Хусті це один із заходів в рамках роз’яснювальної кампанії, яку проводять працівники ГУ ДПС серед підприємців по всій області. Головний меседж – кожна надана послуга чи проданий товар за готівку повинен супроводжуватися обов’язковою видачею фіскального чеку. Податківці наголошують, що правильно виконана розрахункова операція збільшує довіру покупця до клієнта і служить підтвердженням легальності наданої послуги чи придбаної продукції. Обов’язкове використання РРО чи ПРРО впроваджено з 1 січня 2022 року для всіх суб’єктів господарювання, за винятком платників першої групи спрощеної системи оподаткування. Згідно з Законом України № 3219, за невидачу фіскального чеку або видання його з порушеннями, будуть застосовуватися штрафні санкції, розмір яких буде залежати від кількості зафіксованих порушень та виду проданої продукції.

Податківці відзначають, що підприємцям не обов’язково придбавати традиційний касовий апарат, оскільки є можливість зареєструвати безкоштовний програмний РРО, який можна завантажити з веб-сайту ДПС України та встановити його на смартфон, ноутбук чи комп’ютер. Варто зазначити, що наразі доступна оновлена версія програмного забезпечення безкоштовного ПРРО для операційних систем Android та iOS.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області  серед іншого наголосили, що Законом  № 3219-IX також відновлено обов’язкову сплату єдиного податку та значно розширено перелік дозволених перевірок контролюючими органами.

Насамкінець семінару податківці надали відповіді на запитання, які турбували підприємців.

ДПС у Закарпатській області