Зміни в оподаткуванні єдиним податком та ПДВ – спільний вебінар ДПС та Всеукраїнського бухгалтерського клубу

8 місяців ago admin 0


ДПС та громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» продовжили започатковану практику проведення спільних вебінарів з актуальних питань оподаткування для платників податків.

Сьогоднішня зустріч була присвячена основним змінам податкового законодавства, що передбачені Законом України № 3219, у частині сплати єдиного податку та ПДВ.

Спікери розʼяснили особливості справляння єдиного податку платниками, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування та відповідно до Закону України 3219 автоматично повернулися на ту систему оподаткування, на якій були до цього.

Податківці, зокрема, пояснили правильність визначення граничного обсягу доходу після повернення на ставку та групу єдиного податку, заповнення заяви про застосування спрощеної системи тощо.

Також представники ДПС поінформували про особливості оподаткування операцій, які були здійснені платником під час перебування на спрощеній системі з особливостями оподаткування, формування податкових зобовʼязань та податкового кредиту з податку на додану вартість.

Представники ДПС розглянули окремі кейси та надали відповіді на питання учасників зустрічі. 

Під час вебінару відзначалася важливість таких спільних заходів, які надають можливість платникам отримати ґрунтовні розʼяснення та відповіді на актуальні питання.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України