Безпечна праця для працівників у сфері громадського харчування

1 рік ago admin 0

Фахівцями Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу для субʼєктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування щодо безпеки праці.

Під час заходу наголошено на створенні безпечних умов праці на робочому місці, періодичності проведення інструктажів з охорони праці та проведенні навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Акцентовано увагу на Законі України «Про охорону праці» та правилах охорони праці для об’єктів громадського харчування, а саме:

  • роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці;
  • виконання працівниками інструкцій з охорони праці;
  • працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території.

Більше інформації на порталі https://pratsia.in.ua