ЄБРР надасть гарантії для фінансування українського бізнесу, продовольча безпека — в пріоритеті

9 місяців ago admin 0


Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) починає стратегічну співпрацю з ПриватБанком наданням інструменту розподілу ризику розміром €60 млн, який підтримає надання нових кредитів обсягом €240 млн агробізнесу та іншим критично важливим галузям України.

Про це повідомили в ЄБРР.

Відзначається, що продовольча безпека і приватний сектор є двома з п’яти пріоритетних сфер, в яких ЄБРР надає підтримку реального сектору української економіки під час війни.

Нефінансований інструмент розподілу ризику ЄБРР допоможе банку збільшити підтримку приватних компаній, які ведуть діяльність у секторах, пов’язаних із сільським господарством, та інших галузях економіки. Він також дозволить збільшити фінансову підтримку приватного бізнесу, що зазнав впливу війни. 

Гарантія, що складається з двох частин, покриє до 50% кредитного ризику за новими кредитами ПриватБанку, але не більше 50% портфеля. З укладенням цієї угоди загальний обсяг нового фінансування, підтриманого ЄБРР з початку війни, збільшився до €708 млн.

Принаймні 80% гарантії надається у межах Програми забезпечення стійкості та джерел засобів існування, яку ЄБРР реалізує для України та сусідніх країн у відповідь на російське вторгнення в Україну, і метою якої є пом’якшення економічних наслідків війни шляхом підтримки стійкості та збереження джерел засобів для існування.

До 20% (€48 млн) покриття ризику буде використано для кредитів, які підтримають довгострокові інвестиції ММСП у «зелені» технології відповідно до стандартів ЄС. Позичальники, які відповідають вимогам, також отримають фінансовані ЄС технічну допомогу та інвестиційні стимули після завершення їхніх інвестиційних проєктів.

Джерело @

AgroPortal