Про новації у податковому законодавстві йшлося під час зустрічі у ГУ ДПС у Закарпатській області

9 місяців ago admin 0


Сьогодні, 8 серпня 2023 року, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко провів робочу зустріч з Мартою Волощук – головою ради Територіального відділення Асоціації платників податків у Закарпатській області. Під час зустрічі йшлося про новації у податковому законодавстві, передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Олексій Петріченко розповів про скасування можливості для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок, а також про вимоги до застосування РРО/ПРРО. Акцентував увагу на нормах Закону № 3219-IX та дотриманні строків сплати єдиного податку представниками всіх груп спрощеної системи оподаткування.

Керівник податкового відомства також звернув увагу на відновленні відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Голова ради Територіального відділення АПП у Закарпатській області зауважила, що таке безпосереднє спілкування та обговорення проблемних питань сприяє налагодженню конструктивної комунікації з представниками місцевого бізнесу та податківцями.

ДПС у Закарпатській області