Як СГ виправити невірне заповнення реквізиту платіжної інструкції в частині податкового номера?

9 місяців ago admin 0


Як СГ виправити невірне заповнення реквізиту платіжної інструкції в частині податкового номера платника (код за ЄДРПОУ/РНОКПП), що призвело до рознесення платежу до ІКП іншого СГ?

Відповідно до п. 36.1 ст. 36 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) податковим обов’язком визнається обов’язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені ПКУ, законами з питань митної справи.

Платниками під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску реквізит «Призначення платежу» платіжних інструкцій заповнюється відповідно до Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 528/39584 (далі – Порядок № 148).

Порядок № 148 не містить норми щодо можливості виправлення платником невірного заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції.

ДПС у Закарпатській області