Сінгапур змінить податкові правила, які приваблювали супербагатіїв

10 місяців ago admin 0


Грошово-кредитне управління Сінгапуру (MAS) планує зменшити податкові пільги для односімейних офісів, щоб стимулювати наймання місцевих працівників для інвестицій у фондові ринки країни.

Про це повідомляє  Bloomberg .

Сімейні офіси — це фірми, створені надбагатими людьми для управління їхніми справами та інвестиціями. Вони наразі можуть отримати податкові пільги на низьку інвестицію в Сінгапурі. Це призвело до різкого зростання кількості сімейних офісів, розташованих у містах-державі, з 400 наприкінці 2020 року до 1100 у 2022 році.

«Податкові пільги також будуть скориговані для того, щоб заохотити ці компанії інвестувати в проекти, пов’язані з кліматом, і забезпечувати більшу благодійність через Сінгапур», — сказав глава MAS Раві Менон на брифінгу.

Попри те, що зростання кількості сімейних офісів збільшило загальний обсяг активів в управлінні, значна частина цього багатства не інвестується в Сінгапурі. Це розвиває очікування, що їхня розширена присутність призведе до створення нових робочих місць. Заплановані заходи мають на меті виправити цю ситуацію.

Раніше MAS наголошувало на тому, що буде вживати більше заходів для посилення нагляду та захисту від ризиків відмивання грошей у цьому секторі. Серед заходів — вимоги до всіх односімейних офісів привести регулятора про початок діяльності, а також підтримати ділові відносини з фінансовими установами, що регулюють MAS.

Джерело @

borgexpert.com