Мінцифри цифровізує Держстат

10 місяців ago admin 0


Міністерство цифрової трансформації запустило закрите тестування нового порталу статистики, відомство має на меті цифровізувати Держстат.

Про це повідомив віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Якісні дані — основа для ухвалення ефективних рішень. Працюємо над реформою, щоб Держстат став зручним інформаційним сервісом як для суспільства, так і для держслужбовців», — зазначив міністр.

Представники бізнесу, громадськості та державних органів вже зараз тестують новий портал Держстату.

У Мінцифри розробили просту і зрозумілу логіку користування — кожен може знаходити, фільтрувати та відображати дані як зручно.

На оновленому порталі інформація зберігається в єдиній системі, а не окремих файлах. Так можете переглядати статистику в зручному форматі та працювати з нею, не завантажуючи на власний компʼютер купу файлів.

Крім цього, є «Банк даних», щоб працювати з інформацією у форматі графіків і таблиць, та міститься календар оприлюднення інформації та графік подання звітності, щоб відслідковувати релізи та планувати звітування.

Ключові статистичні показники відображаються у вигляді дашбордів, це допоможе відстежувати їх у динаміці.

«Новий портал Держстату допоможе швидко та зручно аналізувати й поширювати інформацію. Щоб українці легко знаходили потрібні дані, а влада ухвалювала дієві рішення з якісною інформацією. Держстат працюватиме як сучасна IT-компанія, щоб кожен українець за кілька кліків знайшов потрібну інформацію», — резюмував очільник Мінцифри.

Портал Держстату розробляється за підтримки Програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Джерело @

Фінансовий клуб