Міжнародна податкова спільнота з Україною. росія та білорусь вже не в ІОТА

10 місяців ago admin 0


росія та білорусь більше не члени Внутрішньоєвропейської організації податкових адміністрацій (ІОТА).

На 27-й Генеральній асамблеї ухвалено рішення про виключення цих країн із ІОТА. Вони справедливо позбавлені можливості брати участь у прийнятті доленосних рішень цієї організації.

Очільниця ДПС Тетяна Кірієнко за підтримки колег з Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Данії закликала учасників асамблеї підтримати позицію щодо припинення членства росії та білорусі в ІОТА.

 «Ми не втомилися боротися за наше життя, за майбутнє наших дітей та за Україну. Наша економіка та банківська система встояли, бізнес працює та сплачує податки. Кожен на своєму місці, у кожного своя «лінія оборони»: на передовій, у шпиталі, за комп’ютером, зокрема, як мої колеги-податківці – ми всі працюємо в умовах війни. Ви також можете зробити свій важливий внесок і бути співтворцями миру», – звернулась до учасників заходу керівниця ДПС.

 За словами Тетяни Кірієнко,  країни, що систематично порушують норми міжнародного права, домовленості, вбивають людей, руйнують інфраструктуру, намагаються знищити майбутнє сусідніх держав, не мають права бути у складі впливових міжнародних організацій. Такі країни необхідно ізолювати та обмежити їх деструктивний вплив на світові процеси.

Європейська податкова спільнота вчергове продемонструвала своє неприйняття та засудження військових злочинів росії та білорусі, зробивши свій внесок у досягнення справедливості.

Тетяна Кірієнко подякувала партнерам-податківцям з інших країн – членам ІОТА за солідарність та підтримку України на міжнародному рівні.

«Попри нещадну та підлу війну росії проти нашої країни, ми встояли. Україна живе, функціонує як держава завдяки силі українського народу та дружній допомозі міжнародних партнерів. Рішення ІОТА – ще один вагомий крок до Перемоги», – зазначила Тетяна Кірієнко.

Пресслужба Державної податкової служби України