Представники ДПС проводжують поглиблювати знання у сфері міжнародного обміну податковою інформацією

11 місяців ago admin 0


Організаційне забезпечення функціонування міжнародного обміну інформацією, захист отриманої інформації, способи передачі та практичні аспекти роботи відповідних інформаційних систем стали темою другої частини воркшопу «Практичні аспекти обміну податкової інформації (EOIR, SEOI, AEOI)», в якому взяли участь представники Міністерства фінансів України та Державної податкової служби.

Цього разу воркшоп відбувся у форматі питання-відповідь, де учасники обговорювали, як саме ефективно побудувати функції обміну податковою інформацією (EOIR та AEOI) з дотриманням стандартів ОЕСР у сфері конфіденційності. 

Іван Антонов, міжнародний експерт Проєкту EU4PFM з оподаткування з Болгарії, презентував можливості інформаційної системи, що використовується в ЄС для міжнародного обміну інформацією, а також поділився досвідом Болгарії щодо заходів забезпечення захисту такої інформації.

Презентація  практичного досвіду країн ЄС допоможе ДПС ефективно запровадити автоматичний обмін податковою інформацією та вдосконалити процеси обміну інформацією за запитом, зокрема, як країни – майбутнього члена ЄС.

Прямуємо до європейського майбутнього разом!

Пресслужба Державної податкової служби України